nu är det snart dags

Så händer det! Helt plötsligt så börjar man bli gammal, riktigt gammal. Det börjar kännas i rygg och knä, och det hjälper inte att uppsöka herr Preutz (Karlskronas kotknackare, nr 1) Nej, det är sittups på kvällarna som gäller och promenader för att den "ack så lilla mage" ska återgå till den-där-magen-som-man-hade-när-man-var-35. Men det funkar ju inte! Och det är jävligt gott med en lite chokladbit då och då.
Nej, det är inte lätt att bli gammal. Fast jag får trösta mig med att syrran snart fyller 60. Ja, jag vet att det är några år kvar, men hon leder "duktigt". Och det känns betydligt bättre när man tänker på det.

Så: GRATTIS SVANNTE PÅ XX-dagen.

/svannte

svart-vit, rätt-fel, ja-nej, vatten-eld. då är det lätt att leva

Rubriken för det här inlägget ser kanske lite konstig ut, men för mina närmaste så beskriver det hur min mor oftast ser på saker och ting i livet. Allt blir otroligt enkelt om man lever efter dessa små "påstående". Och jag tycker det är helt OK, p.g.a. att min mor snart är 72 år (tror jag det är). Det tragiska är när, man som jag, upptäcker att allt för många 17-18 åringar gör på samma sätt som min gamla mor. Låt mig ta ett exempel.
För några dagar sen så träffade jag en elev i skolan där han helt plötsligt slängde ut sig något i stil med:
"Mac är ju inte bra. Jag menar, 92% av alla datoranvändare kan ju inte ha fel. Och sen kan ju inte världens rikaste man har fel."
Ja, vad svara man på det? Jo självklart frågade jag honom hur ofta han har/hade använt en Mac och jag berättade för honom att jag använder Mac ca 30-40% av all "datortid". Övrig tid så använder jag PC, och det är helt OK. Det jag däremot tycker är att PC krabbar för ofta, vilket han givetvis inte höll med om. Jaha, du jämför alltså med en Mac då, frågade jag. Nej, var svaret. "Jag har aldrig använt Mac, och kommer heller aldrig att göra det" var hans svar.
Då tittade jag på honom och så svarade jag: Med tanke på dina åsikter och svar, så tycker jag att det säger ganska mycket om dig som person, eller hur? 
Han blev tyst i en lång stund och sen sa han: Världens rikaste har faktiskt inte fel! Därefter gick han sin väg.

Dagen efter träffade jag några klasskompisar till "possitiva-mac-killen". Klasskompisarna hade stått vi sidan om när vi hade pratat och tyckte tydligen att det va kul att jag gick i svaromål mot killen. Enligt kompisarna så är killen grymt envis och dom tycker alltid det är kul när någon tjabbar emot honom.
Jag frågade dom om de träffat honom, vilket dom hade gjort. När dom träffade honom och frågade hur det var med honom hade han svarat: JÄVLA SVANNTE. Och det är ju faktiskt lite kul.

Det är alltså helt OK att leva efter "svart-vit, rätt-fel?" Men man kanske ska vara lite mer "öppen" när man är yngre. Eller?

MVH
/svannte

ibland tar det lång tid

Jag är tillbaka! Och nu ska jag försöka att hålla igång bloggen lite bättre. Vet att det kan ta för lång tid emellan gångerna men man måste ju samla på sig lite gnäll/glad-material.

Den här gången måste man ju ta upp senaste "Uppdrag granskning". Ett av repotagen handlade om två dårar som lurar häcken av småföretagare. Upplägget har varit att få företagen att skriva på ett avtal gällande en hemsida. Därefter fakturera man för något som inte funkar, och aldrig kommer att fungera. OCH SÅ SVARA MAN ALDRIG I TELEFON/MAIL/POST. Skitsmart!
Problemet blir då att det inte gå att bestrida fakturor eller att säga upp avtalen. Men det finns faktiskt en liten lösning.

När man ska kontakta den här typen av företag så måste allt gå via "rekomenderade brev". Då finns en verifikation att "jag" har skickat ex. ett bestridande eller en uppsägning. Mottagaren kommer givetvis inte att lösa ut brevet, men nu finns det dokumenterat att "jag" har gjort vad jag kan.
Eftersom "företaget" inte har hämtat ut brevet fortsätter man att skicka fakturor och då ska man INTE betala. Det fina är att "jag", inom snar framtid, kommer att få påminnelse och slutligen ett brev från kronofogden. OCH DÅ BESTRIDER MAN ALLA KRAV I SIN HELHET.
Självklart så vill "företaget" har sina pengar och då måste det bli en förhandling i rätten. Kommer verkligen "företaget" att dyka upp kan man fråga sig. Nej, jag tror inte det eftersom det kommer att visa sig att de har brutit i avtalen eftersom hemsidan aldrig har fungerat som den ska. Och kan man också verifiera att man gjort allt för att få kontakt med företaget så är det troligt att ärendet läggs ner.
Tyvärr är det så att småföretagarna inte har den här tiden för att kunna stå ut med den här "gången". Men jag tror att det är det enda man kan göra.

/svannte


PS. Anlitar aldrig en hantverkare utan uppvisad F-skattsedel. Och kolla gärna om företagaren har några skatteskulder. Ring gärna också till Försäkringskassan och kolla så inte han är sjukskriven under tiden han jobbar hos dig. DS.