Kul att kunna påverka

I kväll ringde en musiklärarkollega som precis införskaffat sig en ny dator. Han lät mycket nöjd och för mig så är det lite "credit" som lobbist.
Vad jag lobbat för? Jo, Apple. Jaha, Svannte är macnörd. Ja, det är jag! Av en orsak. Det funkar skitbra och jag har erfarenhet av att jobbat med pc i 10 år och mac ungerfär likalänge. Och macen funkar mycket bättre!!! Att jag sen kan köra på windows, sun, linux, os 2 etc på min mac gör att utvecklingen äntligen är där:
Jag väljer datorn, och sedan vilken system jag ska köra.
Att sedan Apple lyckats skapa ett system som spöa skiten ur windows är en helt annan sak. Jobbar man med musik, film etc har man inte råd med kraschande datorer.
Ett tips kan vara att införskaffa sig en julklapp, och varför inte då en Macbook. En bra dator till ett rimligt pris. Gå in på Apple Store den 1/12-06 då dom kör en julrabatt.
/svannte

Datorn suger, eller?

För sisådär 10 år sen slog internet igenom och datorns plats i samhället var plötsligt något som de flesta människor skulle ha. Jag var runt 35 år och en ganska datorvan person internet var något som för mig blev "naturligt, om man nu kan säga så.
Redan då hade jag en (knäpp sådan, enligt vissa) åsikt om hur accepterat det skulle bli med internet. Mina föräldrar som idag är runt 70 år hade, och har fortfarande, åsikten att datorer och internet inte är något som är nödvändigt, Och det ligger faktiskt mycket i det. Enligt mig så kommer internet och datorer inte att finnas i alla hem förrän mina föräldrar skaffat det. Och det gör dom aldrig!
Internet har skapat ett datorbehov som gjort att människor har tyckt sig tvingade att införskaffa en dator. "Du måste ju ha en dator! Hur f-n ska du klara dig utan det." Vanliga åsikter om folk som INTE har, eller tänker skaffa dator, och själv tillhör jag samma frågande skara.
Tänk att kunna leverera och ta emot information när man SJÄLV VILL. Det är kanon! Och sen är det grymt bra att kunna "lägga saker" på en plats där fler kan ta sig till och "hämta sakerna" när DOM KAN OCH VILL.
Tur i oturen, så finns det personer som inte tänker finna sig i att informationen ska ta andra vägar en de gjorde för 20 år sedan. Och det är helt OK.
Själv har jag precis laddat min iPod med en ljudbok, och jag tycker det SUGER. Det funkar inte att bläddra tillbaka med samma hastighet och precision, men däremot är det lätt att ta med sig 1000 böcker på en gång. Skivsamlingen likaså. Lätt att ta med sig, MEN LÅTER DET LIKA BRA som en vinylskiva. Det är lika bra att erkänna. Vinyl spelar skiten ur cd'n och acc-filer. Men lik förbannat funkar det bra därför att det är så lätt att spara och att ta med sig.
Slutsatsen är att datorn är kanon till vissa saker, och att utvecklingen styr för vad som är bra eller dåligt. I slutändan är det dock jag och du som bestämmer om vi ska acceptera att dator- och programtillverkare ska få sälja vilken skit som helst.
/svannte

Det går för fort

Så är helgen över. IGEN! Och det går så fort. Troligen är jag inte den ende som tycker att det går för fort. Och har man för mycket att göra, ja då går det skitfort. Själv har jag spelat tillsammans min gamle vän "Ögat", som jag inte har spelat med sedan 2-3 år. Kändes som lite nostalgi.
Lite reklam i sammanhanget:
Ögat spela även lite slagverk med Caj Karlsson & Världens Bästa Band. Caj har nyligen släppt en skiva och några elever på estetprogrammet på Knut Hahn håller just på att genomföra ett projekt tillsammans med Caj. Den 6/12 blir det en tillställning på Föreningarnas Hus i Ronneby och då kommer Ögat och jag spela tillsammans igen. Mer info om Caj hittar ni på:
www.cajkarlsson.se.
Jag kommer att återkomma till projektet med Caj senare. Tills dess önskar jag en Godnatt.
/svannte

Blues o ringsignaler

Fick ett mail från basisten Mattias Schertell. Tydligen så går det att köpa Per & The Oaugadougou Blues Quartet's låtar som ringsignaler i Japan. Vem köper blueslåtar som ringsignaler? Någon som har ett tips. Kommentera gärna då!
/svannte

Miljö

Läste nyligen i en kvällstidningarna att varje svensk bilist släpper ut ca 4,8 ton koldioxid varje år. Skulle vi byta till "bio-bilar" så skulle utsläppen istället hamnat strax under 1 ton. Man kan ju fråga sig varför det inte finns fler "bio-bilar", varför biobränsle är så dyrt etc. En annan fråga är:
VARFÖR ÄR DET SÅ JÄVLA SVÅRT ATT FÅ MÄNNISKOR ATT FATTA ATT VI SKITAR NER UTAV HELVETE!
Kör jag själv med en "bio-bil"? Nej, det gör jag inte. Och skälet är dåligt, men enkelt:
JAG HAR INTE RÅD!

I veckan som gick så uttalade sig Volvo vd och menade på att bensinbilar måste bli dyrare att köra och att "bio-bilar" måste bli billigare. Han, liksom många andra, har kommit fram till att vanliga människor är miljömedvetna, men att marknaden och det politiska etablisemanget bromsar utvecklingen av ekonomiska skäl. OCH DET SUGER!
Tyvärr tror jag att det måste till en enorm stor naturkatastrof som får 11/9 att framstå som en "piss i Nilen". Då först kommer alla att vilja ändra på vårt sätt att leva. Förhoppningsvis är det inte för sent.
/svannte

Blogg och åsikter

Att blogga är något som fler och fler gör. Min kollega, Jonas Knutsson, och jag håller just på att försöka få till en anmäl blogg som vår skola och våra elever ska använda så mycket som möjligt. En stor fördel med blogg är att åsikter kan sägas och man kan tycka till om princip vad som helst. Och detta är det som också är bloggen stora nackdel.
Ansvaret för vad som sägs och tycks ligger på oss bloggare och oavsett vad som tycks och skrivs så kommer detta på något sätt att publiceras. Exempelvis vad folk tycker om homosexuellas rätt till barn, giftemål etc. Eller att socialdemokraternas (snart) f.d partiledare få förtur till en viss bostad i Stockholm. Vad som är rätt eller fel spelar ingen roll. Jag kan tycka vad fan jag vill om detta. Det viktiga är dock att åsikten publiceras! Däremot ligger det ett ansvar att jag inte kränker personer och deras intrigitet.
För övrigt tycker jag att det är OK att homosexuella gifter sig och få adoptera barn och att Göran Persson är en typisk gråsosse som fått för stor makt. Och det är INTE rätt att han få gå före i någon kö.

/svannte