vad är väl en dag på bygget

Som jag nämnt så byggs det febrilt hemma på tomten. Efter alla sorger och bekymmer så verkar det som om det kommer att bli slutföras inom snar framtid. Förhoppningen är att man ska kunna "flytta" in i mitten på augusti. Ja, tanken var väl det men man vet aldrig när det gäller hantverkare.
Själv snickar jag bäst man kan. OK, tummen sitter ibland mitt i näven. Men man gör sitt bästa för att hänga med. Det jävliga är att man tycker det är kul att snickra. Och det är kul att med stora verktyg och att ha snickarbälte med en riktig hammare vid sidan. Nu tycker inte alla i hemmet att det är kul, och en dag som denna då solen strålat i princip hela dagen, då tycker Viktor att det är grymt tråkigt att pappa snickra. Förhoppningsvis tycker han det är roligare när trummor, PA och alla andra musikinstrument är på plats och han får "banka skiten" ur sakerna. Tyvärr så tar det tid och han såg helst att solen sken och att vi istället skulle ligga på stranden. Och vem skulle inte vilja det! Så vad är en dag på bygget när vädret varit så fint. Jo, som vilken annan sommarlovsdag som helst. För något sommarlov har du ju inte varit.

/svannte

jag älskar nördar


56750-23

 
Jag älskar nördar som har så mycket tid och ork. Bilden till höger är en "iMac-dröm". Utifrån en iPhone så har den här personen lagt ner tid och möda på att göra en ny iMac. Och inte nog med det, han har även gjort en reklamfilm. "HAN"! Ja, jag är övertygad om att det är en man som gjort det här. Gå in på www.dogsolitude9.com och kolla hemsidan och reklamen. En macnörd som undertecknad älskar den här typen av engagemang.

/svannte

regn och elände

Ska det aldrig sluta regna! 
För första gången på fyra år så regnade det på dagens datum, 28/7. Viktor har alltid kunnat fira sin födelsdag i solsken. OK, det kanske inte varit varmt och skönt vid alla tillfällen men det har inte regnat. Man kan ju fråga sig vad det beror på att det har regnat så här. Lyssnade med ett halvt öra på "nyhetspanelen" på något morgonprogram i veckan. Där diskuterade man om forskare har rätt eller fel att miljöproblemen är orsaken till de naturkatastrofer som varit i sommar. Av någon anledning så förkastade en av paneldeltagarna alla påstående att så skulle vara fallet. Han menade att det liknande naturkatastrofer fanns redan för 20-30 år sedan, och då kom det inga larmrapporter om ozonskickt etc. 
Jag har inte själv kunskapen att kunna bedöma om forskare har rätt eller fel, men jag har mina aningar. Jag tror nämligen att alla dessa miljoner ton av skit som vi människor släpper ut varje dag, påverkar vår miljö på något sätt. Tycker det är jämförbart med att jag och min fru skulle röka ett paket cigaretter varje dag, och endast göra det inomhus. Är säker på att Viktor skulle påverkas negativt av det. Och jag är överygad om att ovan nämnda paneldeltagare skulle må lika jävla illa som Viktor skulle gjort, och troligen skulle ett Liljeholmens tändas över hans flinskalliga skalle och sakta men säkert skulle han vakna och inse att hans "plastgeneration" orsakat en helvetes massa lidande världen över. Nej, det skulle han inte. För det skulle spruta bortförklaringar till höger och vänster.

Man har skrivit spaltmeter om de dopade cyklisterna i Tour de France och folk har tyckt till höger och vänster. I dag läste jag en intervju med en tidigare Tour de France- vinnare, Steven Roche. Han sa att det kan vara en generationsfråga och att dagens cyklister inte bryr sig på samma sätt som man gjorde förr.
Detsamma gäller debatten om våra miljöproblem. Det är en generationfråga, men jämfört med problemen inom cykelsporten så är det ett motsattsförhållande: de yngre skiter i det. Gällande miljöproblemen så är det de "äldre" som skiter i det. Tydlgen så måste folk dö innan vi människor ska vakna upp och inse allvaret.

/svannte


4 år i morgon

viktor 4

I morgon så fyller sonen 4 år. Även att det endast är en dag till dess så har Viktor ståndaktigt berättat att han är 3 år. "Ja, men du är väl nästan 4 år" har jag sagt. Men han har envist förnekat och påpekat att han inte är 4 år förrän imorgon. Kul är det ialla fall när man tänker tillbaka på det sista dygnet innan han "ploppade" ut. Plopp är väl att ta i, eftersom han förlöstes med hjälp av kejsarsnitt.
Förresten, är det någon annan som varit med om det. För mig så var det en speciell upplevelse eftersom jag trodde att man gjorde ett snitt, och vips så skulle barnet vara ute. Riktigt så var det inte. Det var mer som om en bilmekaniker tog fram de "festaste" och största verktygen och med kraft och stora rörelser plockade ut hela motorn. Upplevelsen med att ett nytt liv plötsligt uppenbarade sig kom liksom av sig. Jag satt på en stol med hakan strax nedanför knäna och undrade om jag hamnat rätt. Min fru, Christl, låg tyst och lugnt och försökte några gånger få kontakt med mig. Har för mig att hon frågade om det så otäckt ut. Saken var att jag inte fick stå brevid, men jag tror att jag gick fram för att klappa på henne, men jag tror att jag backade tillbaka lika snabbt och satte mig på en stol.
I alla fall så kom han ut, och nu är han stor och kan själv och vet allt. Och allt för ofta så är både mamma och pappa dumma. Men han är otroligt söt, eller hur?

/svannte

är alla fuskare, eller är det någon annans fel?

Det tog inte så lång tid att hitta ytterligare dopade idrottsmän/kvinnor. Efter cykelåkarna så kommer tydligen friidrottarna. Det dök upp en 800-meterslöpare som varit dopad. Är det någon som blev förvånad? Inte jag i alla fall.

Kan det vara så att att dopningsindustrin är säsongsbetonad? För inte ha vi hört att Anders Södergren, Tobias Fredriksson eller någon annan skidåkare varit dopad under sommarsäsongen. Det är ju då som skidåkarna ha sin s.k. grundträning. Och visst vore det logiskt att dopa sig under "uppbyggnaden"? Eller ?

På tal om uppbyggnad: jag har tagit mig modet att kicka den s.k. snickaren som skulle bygga vårt/min förråd/studio/replokal. Det satt långt in, men till slut stod jag inte ut. "Ut är rätta ordet" som Bill/Bull skulle sagt, och ut åkte han. 
Sur som ättika, vilket är förståligt, så hämtade han verktyg och åkte utan ett ord. Konstigt tycker jag! Hade jag gjort ett lika dåligt jobb som honom. så hade jag suttit på mina bara knän för att få behålla jobbet. Men inte HAN. Nej, det var ju inte hans fel att bygget försenades med 1,5-2 månader. SÅ ÄR DET JU INOM BYGGNADSBRANSCHEN!
Varför utger vissa personer att dom är något som dom "inte" är? Varför ska det vara så svårt att erkänna att man har gjort fel och inte klara av "ALLT". 

Tur att jag är ofelbar, eller?
/svannteett tips

Även om Tour de France innehåller en jävla mass dopade cykelåkare så rekomenderar jag att ni tittar på någon av de återstående etapperna. Orkar ni inte det så kan man se ett kortare sammandrag av tävlingen senare på kvällen. Varför detta. Jo, de svenska kommentatorerna R Vacchi och A Adamsson är så bra och dom gör så att du "lätt" kan sitta 5-6 timmar framför tv'n. Om du inte vill pröva i år så kan du planera det till nästa år. Tävlingen startar 2:a veckan i juli och pågår i tre veckor. Du får dock inte missa någon av bergsetapperna. Det är riktigt spännande och underhållande.

/svannte

PS. När jag fyller 50 år så står en bergsetapp högst upp på önskelistan. DS

bygge, snickare och tour de france

Första veckan i juli brukar normalt vara en av höjdpunkterna för mig. Dels är vädret extra ljuvligt, många timmar på badstranden tillsammans med familjen och så startar ett av årets absoluta största idrottsevenemang: Tour de France.
Ja, tror det eller ej, men jag sitter som fastklistrad när bergsetapperna börjar. Det är kamp, taktik och idrott på allra högsta nivå och själv fastnade jag av en tillfällighet för ca 7-8 år sedan framför Eurosports sänding av tävlingen.
De svenska kommentatorerna Roberto Vacchi och Anders Adamsson bidrog starkt till att jag satt som en riktigt TV-IDIOT och tittade på cykel, mitt i varmaste sommaren. Och det har fortsatt. Men de senaste 2-3 åren så har touren blivit en tävling där man bara sitter och väntar på att "den gula tröjan" ska vara dopad, eller vilket lag som ska uteslutas. Kort sagt, det har blivit jävligt ointressant.
För en "icke" cykelintresserad, som undertecknad, är Tour de France den cykeltävling som kan/är intressant för en icke initierad. Tävlingen innehåller så mycket och bidrar till att cykelsporten uppmärksammas på ett sätt som ingen annan cykeltävling gör. Men i och med alla tidigare dopingaffärer så har cykelsporten fått en riktig käftsmäll. Därför hade man inför Tour de France 2007 bestämt att detta skulle bli den "renaste" av alla tävlingar. Och hur blev det!? Jo, två dopningsfall på två dagar och som grädde på moset: dansken Rasmusen, iklädd den gula ledartröjan, kickas från sitt team.

Sommaren blev inte som det var tänkt. Vädret blev inte som vanligt, bersetapperna var bra men touren är förstörd, bygget är inte färdigt eftersom byggare/snickare inte kan hålla tider. Men, och det är ett "stort" MEN: 
SOMMAREN ÄR INTE ÖVER, TOUREN ÄR INTE ÖVER och BYGGET SKA BLI KLART INNAN SKOLAN BÖRJAR.

/svannte