Sommarlov och fotbolls VM

Äntligen sommarlov! Nu har det gått snart två veckor av sommarlovet och jag har spenderat i princip alla dagarna med treåriga sonen Viktor. Sommaren har i och för sig inte kommit på riktigt. En dag på stranden räknas inte. Men nu verkar det som om solen kommer för att stanna ett slag.
Tur att fotbolls VM finns. Jo, jag är en riktig sportnörd och älskar fotboll. Men jag såg inte en enda match som Sverige spelade. Tycker att vissa av spelarna är allt för dåliga och därför undvek jag att se matcherna. Vi har en mittback som har prenumerat på sin plats i flera år. Möjligen är han en ledarfigur, men någon fotbollsspelare av rang är han definitivt inte. Jag syftar på Olof Mellberg. Om Sverige ska lyckas så måste tekniken bli bättre. I alla år så har vi haft otekniska backar som i princip skyfflat upp bollarna till mer begåvade spelare. Ett lag är aldrig bättre än sämsta spelaren. Och O Mellberg är i mitt tycke en urusel forbollsspelare.

Vilka vinner då!? Tyskland kommer att gå långt men inte ännan fram. Frankrikes match mot Spanien var första matchen där dom spelade som ett lag. Brasilien är grymt bra. Har en överväxel som inget annat lag rår på. Därför får Brasilien revansch på Frankrike och möter tråklaget nummer 1 i finalen, Italien. OCH VINNARE ÄR BRASILIEN. Hoppas jag!

Fildelning

Fildelning är något som tyvärr har debatterats på, för mig, ett fel sätt. Ena sidan vill att all form av nedladdning ska vara gratis. Andra sidan vill att det ska kosta pengar. Av någon anledning så är det  ANVÄNDARE och MUSIKER som diskuterar. Inte något bolag från musikbranschen i Sverige ger sig in i diskussionen. Det finns givetvis undantag. Bert Karlsson menar på att musikbranschen måste få in pengar för att utvecklas och att det kostar att hitta nya artister. Och programtillverkare måste också få in pengar för att program ska kunna utvecklas.
Jag håller helt och hållet med. Det jag däremot tycker är fel är att det är oskäligt dyrt att köpa dessa produkter. Exempelvis så kan studenter köpa Adobe Creativ Suite Premium för ca 4700 kr inkl moms. Det kostar för ”vanliga användare” och företag ca 21000 kr. Tänk om programmet istället skulle kosta runt 4000 kronor för ALLA. Tror att fler skulle köpa programmet och att Adobe skulle tjäna mer på detta i längden.
En cd med en ny artist kostar runt 150 kr i Sverige. John Scofields skiva EnRoute kostar på skivhugget.se 169 kr exkl frakt. På amazon.com hittar jag samma skiva för ca 45 kr exkl frakt (ca 30 kr). Prisskillnaden är nästan 100 kronor!!! Vad är skillnaden på skivan från USA jämfört med skivan jag köper i Sverige? Jag vet inte vad svaret är, och finns det något bra svar så tror jag inte det kan motivera den stora prisskillnaden.
När det gäller vissa dataprogram så är prisskillnaden inte så stor. Musikbranschen däremot måste göra något åt priset i Sverige.
För egen del så vill jag köpa skivan med ett riktigt konvolut. Jag vill läsa om skivan och vem som spelar vad etc. Detta gäller även dataprogram, MEN JAG VILL INTE BETALA MER ÄN NÅGON ANNAN.

Tyck gärna till.