30 år sen sist

Är det någon som kommer ihåg Des Moroney och KIK?
1978 kom han till Karlskrona och KIK som spelare/tränare. Han var känd för sin ledarstil och få kunde åka skridskor som han gjorde. Vem glömmer hans uppåkningar längs sargen, för att sen ta en runda bakom motståndarmålet och så ett backhandskott som ofta resulterade i en målchans.
Intresset för KIK ökade i och med Des och senare kom ju bröderna Loob, favoriten Göran Svan och många fler. KIK gick som en maskin genom div. 1 och gick så långt som till kvalspel till elitserien. Jisses, va folk det var på matcherna.
Nu har bokstaven I bytts ut mot ett H och intresset för hockeyn i Karlskrona är nästan lika stort som på Des' tid. Om hockeyn är lika bra vet jag inte, men matcherna som upplevelse är bra mycket bättre.
KHK fansen på ståplatsläkaren håller igång under hela matchen.Igår var farsan och jag på hockey och för mig var det första gången på ca 30 år. Farsans senaste match var när Kinas landslag mötte KIK i vänskapsmatch och det är väl 40 år sen. Ja, det var mycket länge sen vi två var på hockey. Och vilken skillnad!
Servicen i dagens "vämöhall", som för övrigt heter Telenor Arena, är kanon. I Vämöhallen fanns en kiosk, där två-tre personer skulle servera 3-4000 människor. Vilket är i princip omöjligt. Ska väl också säga att servicevänligheten inte var den bästa.
I dagens hall var det småkiosker över allt. Gulklädda matchvärdar som hjälpte till och var man än gick så kunde man alltid träffa på någon gulklädd som man kunder fråga om hjälp. Grym service. Inramningen av matchen håller säkert elitserie-kvalité. Det är musik i vart enda avbrott. Och när någon gjort mål så dånar The Bones i högtalarna. Kort sagt, det är show.
Det enda som jag tyckte var lite trist var hockeyn. Och det är ju därför man är där. Ytterst lite kamp, inga "nisse jönsson"-tacklingar och ganska dåligt passningsspel. Men som sagt, jag har bara varit på en match. Och fler blir det. Så vill man ha lite upplevelse, så gå på hockey i Karlskrona!
Jo en sak till: KHK-fansen på ståplatsläktaren är kanon! Dom sjöng och applåderade genom hela matchen. Dom var inte tysta en sekund! Snacka om fans.

 /svannte

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback