ok, jag gjorde fel

 

Varför är det så svårt att ta ställning? Och varför är det så svårt att erkänna att man faktiskt kan ha fel. Tänker då på försäkringskassans tolkning angående den cancersjuke kvinnan i Uddevalla. Enligt försäkringskassan har de inte gjort något fel, utan hänvisar till att regeringens proposition kan tolkas på detta sätt. 

OK. Jag köper det, men kan det inte vara så att försäkringskassan tolkar det fel, och varför kan man inte istället säga ifrån att propositionen är dåligt utformad och kan tolkas på flera sätt. Även våra politiker måste ta åt sig av detta och säga: i och med att det kan tolkas på olika sätt så måste vi skriva om propositionen så att inga feltolkningar uppstår. 

Chansen att våra styrande gör just det är antagligen inte stor. Det kan tolkas som om det ta ansvar för vad exempelvis någon på försäkringskassan ska göra. Jag tänker just då på att "tolka" rätt.  Och våra politiker är ju lekmän i frågan, och har ju inte expertkompetens. 

Vänta lite! Om så är fallet, borde politikerna inte fått detta förklarat för sig innan de tog beslutet om propositionen. Jo, självklart. Alla politiker har fått veta vad förslaget skulle innebära och att det skulle kunna bli s.k. feltolkningar. Så kallade, sakkunniga, har till 100% förklarat för våra styrande lekmän att de här kan misstolkas. Och eftersom propositionen även gått ut på s.k. remiss till försäkringskassan så har har även experterna på kassan förklarat att propositionen kan feltolkas. 

Hjälpte det? Nej, beslutet togs med demokratisk majoritet och ska genomdrivas. Sen kan man ju tycka vad man vill om förslaget. För även om det visar sig att beslutet är "fel" så ändras inte detta. Möjligen kan beslutet ändras om en ny regering väljs vid nästa val. Sannolikheten är nog inte trolig, eftersom det visar sig säkert att staten sparar enorma summor på att tvinga personer att arbeta även om de är sjuka. Och då spelar det ingen roll vilken typ av regering vi har, gul, röd, brun eller blå.

Det är konstigt att det ska vara så svårt att erkänna att man har gjort ett misstag!

 

/svannte

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback