sverige slutar vid tullarna

Sitter och skriver detta inlägg kl 04.45 torsdag. Jag kunde faktiskt inte sova och vaknade och var lite förbannad. Över vadå? Jo, en av våra stora tidningar skriver bl.a. i sin ledare att de tycker strejken i Stockholm ett tecken på misslyckande. Avslutningen på ledaren är minst sagt osmaklig. Man menar ”vad ska våra turister säga om Sverige när det kommer hem igen”. Hallå! Sverige! Stockholm!
Av någon anledning så tror denna stockholmstidning att turister i Sverige bara besöker Stockholm. Övriga Sverige besöks väl möjligen av en och annan tysk som vill bo i en stuga utan el och vatten, och helst med utedass (om du är stockholmare så kanske du inte vet vad utedass är. Gå in på www.google och sök på ”utedass”).
Den här mentaliteten att ”Sverige slutar utanför tullarna” är så tröttsam. Jag har full förståelse att folk verkligen tycker ILLA om stockholmare. Åsiktsmakare som ledarskribenten på DN, som skrivit inlägget, är givetvis från Stockholm och har troligen aldrig varit i exempelvis Arvika eller i Herräng. Och jag blir så jävla trött på dessa inskränkta människor som inte inser att Sverige är mer än ”Stockholm”.

För oss i Karlskrona är det så påtagligt att Stockholm styr eftersom vi har fått lära oss detta genom nerläggningen av bl.a. KA 2. Just nu försöker vissa personer inom marinen, få ÖB, riksdag och regering att lägga ner bl.a. Marinens Musikkår, allt för att spara några futtiga miljoner. Egentligen är det en ”piss i Mississippi” (eller hur det nu stavas) av det som måste sparas. Varför inte istället sparka flertalet av de styrande inom ”det militära”. För då skulle det sparas, men antagligen skulle det blir kaos inom försvaret. Men vänta, skulle det inte blir ”ordning efter kaos”? Jo, givetvis skulle det bli det. Det handlar om att våga, och tyvärr vågar man inte i Sveriges huvudstad! Vad ska man göra då för att ändra på detta? Mitt förslag är att flytta huvudstaden till norra Sverige. Låt Luleå, eller varför inte Jokkmokk, bli vår nästa huvudstad. Då skulle möjligen folk i Stockholm inse att det finns något utanför tullarna.

/svannte

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback