podcast - tur att det finns eldsjälar

Internet och digital utveckling är ibland riktigt, riktigt roligt. För mig som undervisar är det oftast "program" som man använder. Exempelvis Power Point, Word etc, alltså vanliga s.k. standardprogram.
Inom musikämnet finns det däremot massor med program som är riktigt bra: Garageband, Sequel, Sibelius, Finale etc. Tyvärr så är inte alla så användarvänliga och inlärningströskeln kan ibland vara lite för hög. Hur gör man då för att få hjälp? För tyvärr så finns inte alltid hjälpen "inom huset" utan man måste vända sig till någon annan. Visst det finns massor med sidor på internet där man visar med bilder och text hur man kan göra. Det absolut bästa är rörliga bilder/film och någon som förklarar. Och gärna att det är på svenska. OCH VAD HITTAR MAN DET? Jo, fler och fler lägger faktiskt ut filmer och ljud på nätet, men det är näst intill omöjligt att hitta. Men det finns vissa som gör det till en s.k. PODCAST och sedan via iTunes Music Store länkar man det, och vips går det att hitta.

En av de absolut bästa och pedagogiska sidorna/podcast som jag hittar är Mattias Karlssons sida
www.moderskeppet.se. Mattias förklarar och visar hur och vad man kan göra med Photoshop. Och sidan är även inspirationskälla för andra som undervisar.

/svannte

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback