varför är det så svårt?

Låt säga att du köpte en ny bil. Bilen fungerare bara om du kör med bensin av ett specifikt märke samt att du endast använder orginaldelar. Eventuella reperationer måste utföras av en s.k. märkesverkstad etc. Skulle du tillåta det?

Tänk istället att du köper en ny dator, exempelvis en Dell med värsta tänkbara konfiguration. Vilka system kan du använda? Jo, Windows eller Linux, men vanligtvis så är det Windows vilket innebär att du är låst till just en typ av program. Ovanstående "liknelse" är mer tydlig när det gäller datorer och operativsystem. Och tillåter du det? JADÅ! Det går så bra så. Men varför köper man då inte en dator som kan "köra" vilket system som helst. 
Låt säga att du vill använda Linux när du kör Firefox, Windows när du kör Word och Mac när du kör Photoshop. Hur gör man då? JO, MAN KÖPER EN MAC! För det är den enda dator som kan just detta. Nja, det är en sanning med viss modifikation eftersom du måste ha programmet Parallell (kostar ca 500-600 kr). Men det fungerar alldeles utmärkt. Likt förbannat så förstår inte folk att det äntligen finns EN DATOR som kan använda flera system.
Varför är det så svårt att få folk att förstå?

/svannte (en äkta macnörd som gärna omvänder "ateister")

Kommentarer
Postat av: Gissa

Stämmer det att du vapenvägrade (fegis)

2007-12-12 @ 17:21:11
Postat av: svannte

Fegis. Nja, det är nog fel att säga. Tycker nog snarare att det var modigt att göra det. "Gissa", eller kanske jag ska kalla dig för, "mannen med den synliga röven", du ville men vågade inte p.g.a. vapenfetishister inom familjen. Eller!?
/svannte

2007-12-13 @ 23:04:51
Postat av: Gissa

Det är ens manliga plikt att lära sig att skjuta utlänningar eller hur?

2007-12-16 @ 20:51:05
Postat av: Gissa

Har du listat ut vem jag är haha

2007-12-16 @ 21:10:34
Postat av: svannte

Det är klart att jag vet vem du är! FInns det någon annan som visar röven när han äter?

2008-06-19 @ 22:08:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback