usa och den kristna högern

Tur att det finns dokumentärer på svensk TV. Tidigare ikväll visade SVT en amerikansk dokumentär om kyrkans påverkan på det amerikanska samhället. För oss vanliga döingar, som kanske håller med Darwin, så framstår X antal miljoner amerikaner som fullständigt galna.
Några vägra släppa iväg sina barn till public schools därför att de inte tror på att Gud skapade världen på sju dagar. Och istället undervisas barnen av föräldrarna i hemmet. Rätt eller fel? Det kan diskuteras, men tänk om man vände på situationen och det bara hade funnits kristna skolor som kommunala skolor. Skulle då det accepterats att jag undervisat mina barn i hemmet. Tror inte det, utan jag skulle istället anklagats för häxeri eller något liknande och troligen blivit bränd på bål. För det är ju uppenbart att religiösa fanatiker ALLTID ta till vapen när de vill få igenom sina åsikter/krav. 
Och är det inte underbart att världens största demokrati har faktiskt allt från fullständigt galna människor till en genialiska människor! Det som skiljer landet från övriga världen är att de kan välja en fullständigt galen människa till president. Men vänta lite, finns inte motsvarigheten i Europa. Jo då. Italien är farligt likt USA i det fallet, men storleken på land skiljer sig så mycket och sedan påverkar USA resten av världen mycket mer än Berlosconis Italien.
Tack och lov att vi är så bra i Sverige. Här går allt rätt till!

/svannte

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback