oops! han missade visst lite!

För några, som eventuellt, läser denna blogg så har det väl inte undgått att jag jobbar som lärare i Ronneby. Som så många andra kommunala instutitioner så har vår skola  ett sparkrav på x antal miljoner. Antagligen är det fler "affärsområden" som har liknande sparkrav, men det har man som "vanligt" ingen koll på. I vårt fall så ska det sparas någon miljon, och det är rätt mycket pengar för en skola av Knut Hahns storlek.
Eftersom det är kommunen som ska spara pengar så är det antagligen flera "verksamheter" i kommunen som ska spara.  Därför blir man, uppriktigt sagt, förbannad när man i tidningen läser att någon inom kommunen har gjort en felräkning på 8 000 000 kronor. Ok, en felräkning på 8 miljoner kronor på ett projekt som kostar 600 000 000 kronor är ganska lite, men när felräkningen 8 miljoner av 16 miljoner då är det något som inte stämmer.
Ansvarig i frågan uttalar sig i en av dagstidningarna och medger att det möjligen har blivit ett MISSTAG. Ja, det kan man lugnt säga! Frågan man ställer sig är givetvis:
HUR FAN LYCKAS MAN MED DET!?

De "felräknande 8 miljonerna" måste ju tas från ett konto som antagligen skulle användas till något annat. Och helt plötsligt så uppstår en snöbollseffekt. För tar man från ett konto så måste man ta från ett annat osv.
Det tragiska/roliga i detta är att personen/personerna (missade dom alla mattelektionerna i skolan?) sitter säkert på sina platser. Möjligen blir det någon form av verbal reprimand, men mer blir det nog inte.
Ytterligare en fråga som bör ställas: VEM ÄR DET SOM ANSTÄLLER PERSONERNA?
/svannte

Kommentarer
Postat av: syrran

Har man en statlig eller kommunal tjänst av lite "högre" rang så går det alldeles utmärkt att göra det ena misstaget efter det andra utan att behöva ta något som helst ansvar.... och visst är det för jävligt!! Frågan är ju bara hur man, som privatperson, kan göra något åt det. Dagens ris kommer man ju inte speciellt långt med?! Vi får väl slå våra kloka huvud ihop och se om vi kan lösa problemet =))

2007-01-11 @ 23:22:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback